A DECODE Kortárs Építészeti és Művészeti Alapítvány negyedik alkalommal írja ki a több mint 1.2 millió forint összdíjazású díjpályázatát tehetséges fiatal építészek és alkalmazott művészek számára. Fókuszban a koncepció, az alkotás (legyen az egy építészeti terv, egy festmény vagy egy installáció) mögött álló történet bemutatása. A pályaművek beküldésének határideje: október 22.

 

A TELJES PÁLYÁZATI KIÍRÁS LETÖLTÉSE

 

A pályázók feladata egy olyan saját alkotás bemutatása, amelynek fókuszában, koncepciójának hátterében egy történet áll. Hogyan is születik meg egy alkotás? Adott a feladat vagy téma, építészet esetén többnyire a helyszín, múltjával, értékeivel vagy éppen hibáival. Ehhez társul sokszor egy inspiráció, egy gondolat, amelyből történet születik. Ez a koncepciót alkotó történet koherensen megjelenik az alkotói folyamatban, melynek eredménye egy erőteljes, egyedi hangulatú alkotás.

Feladatunk, hogy felhívjuk a figyelmet a művészet mögött rejlő gondolati háttérre és azt közérthető formában mutassuk be. Ezért a pályázati munka legfőbb eleme nem a műalkotás, épület, vagy terv prezentálása, hanem magának a koncepciónak, az alkotás mögött álló történetnek a bemutatása.

A jelentkezők két kategóriában (építészet, művészet) tudnak nevezni.

A nívós szakmai zsűri kategóriánként egy-egy fődíjat és két-két ígéretes projekt díjat oszt majd ki, illetve a tavaly alapított Spotlight díj is ismét átadásra kerül, amellyel az Alapítvány egy, a társadalmi szerepvállalást előtérbe helyező pályaművet ismer el.

Idén először a DECODE egyedi tervezésű díjtárgya is a fődíj része lesz, melynek a megtervezésére idén kiírt pályázatot Zalavári Fruzsina alkotása nyerte meg.

A 2020-ban díjazott pályaművekről itt olvasható részletesebb bemutatás, a virtuális kiállítás bejárás továbbra is elérhető honlapunkonYoutube csatornánkon pedig az összes tavalyi shortlist-be került alkotás megtekinthető.

További elérhetőségeink:

Facebook

Instagram