2024-ben is az alkotások mögött rejlő gondolatok keresésére indulunk. Újdonság, hogy a DECODE Díj ezentúl a tavasz friss lendületével érkezik, ennek megfelelően most DECODE 2024 SPRING elnevezéssel.

A PÁLYÁZATI KIÍRÁS ITT LETÖLTHETŐ!

A DECODE Kortárs Építészeti és Művészeti Alapítvány kiállítással egybekötött díjpályázatot ír ki, melyre olyan anyagokat vár, amelyek bemutatják az egyes építészeti és művészeti projektek mögött meghúzódó történeteket és gondolatvilágot.

Pályázhat minden 18-35 év közötti alkotó, Építészet vagy Vizuális és alkalmazott művészetek kategóriában. A pályaműveket egyetlen, legfeljebb 3 perc, minimum 30 másodperc hosszúságú médiafálj formájában kell benyújtani, melyeket szakmai zsűri bírál el.

A DECODE pályázat díjazása kategóriánként:

  • 1 db Fődíj: nettó 750.000 Ft
  • 2 db „Ígéretes projekt” díj: egyenként nettó 150.000 Ft

Emellet a Fődíjas munkák elismeréseként átadjuk Zalavári Fruzsina különleges, víztiszta üvegből készült, kézzel csiszolt DECODE díjtárgyát.

Egy kategóriától független díj:

  • 1 db “Spotlight” szponzori különdíj, a társadalmat szolgáló, azt előmozdító kreatív alkotások elismeréseként 

A pályázat eredményhirdetése a DECODE kiállítás ünnepélyes megnyitóján2024. április 18-án 18 órakor lesz, helyszíne az aqb (art quarter budapest, 1222 Budapest, Tétényi út 45-50.), Project Space elnevezésű kiállítótermében.