Köszönjük az érdeklődést, amit díjpályázatunk iránt mutattok! Az alábbiakban kiemelnénk pár visszatérő kérdést és az azokra adott válaszainkat, reméljük ez segítségetekre lesz pályázatotok leadásakor. További kérdéseiteket még május 23-ig tudjuk fogadni a decode@bordstudio.hu e-mail címre, 'Decode díjtárgy kérdés' tárgymegjelöléssel. Ne feledjétek, hogy a regisztrációs határidő szintén május 23. a leadási határidő pedig május 30. Izgatottan várjuk pályaműveiteket!

 

Van-e valamilyen megkötés a díj anyagát illetően?

Csak méretbeli megkötést szabtunk meg, legyen kézbe fogható és sokszorosítható.

 

Mekkora a maximális méret, amivel tervezhetünk?

Nincs pontos méret meghatározva, az elvárás csupán annyi, hogy kézbe vehető legyen a díjtárgy. Ez értelemszerűen kizárja a túl súlyos vagy méretében túl extrém terveket.

 

Egy pályázó indulhat két pályamunkával?

Minden pályázó tetszőleges számú pályázattal indulhat.

 

18-adik évemet betöltöttem, de idén májusban fogok érettségizni, és szeptemberben kezdem majd az egyetemet. Kizárja ez a pályázatra való jelentkezés lehetőségét?

Nagyon sajnáljuk, de ha jelenleg még középiskolai tanulmányokat folytatsz, nem tudjuk befogadni a pályázatodat. A pályázati kiírás a következőképpen rendelkezik:

Pályázhat minden 18-35 év közötti, magyar és/vagy külföldi felsőfo­kú vagy művészeti intézményhez kötődő (ott tanulmányokat folyta­tó, ösztöndíjas, gyakornok, illetve már végzett magyar vagy külföldi) építész vagy művész.

 

Ha az én munkám kerülne végső kiválasztásra mint díjtárgy, azokat nekem kell legyártani, vagy csak a gyártási menetet, anyagot és költség leírást kell megtervezni?

A második pályázati fordulóban (szűkített listán szereplő projektek) a díjtárgyhoz tartozó szöveges leírásban már ki kell térni a gyártási folyamatra, valamint várunk egy rövid díjtárgyankénti költségkalkulációt is. Szintén ebben a pályázati szakaszban kell benyújtani egy darab kézzel fogható díjtárgyat is. A győztes díjtárgy későbbi sokszorosítása az Alapítvány hatáskörébe tartozik majd.

 

Jól értem-e, hogy a művészeti és építészeti díj ugyanaz a forma kell, hogy legyen? Kell külön Spotlight különdíjat is tervezni?

A DECODE Díjtárgy tervezési pályázat egy darab díjtárgy tervezésére invitál. A győztes díjtárgy (sokszorosítás után) kerül majd kiosztásra az őszi DECODE tervpályázat díjazottjai között.

 

A DECODE logót megkaphatjuk vektorgrafikus formátumban? Van megkötés mi szerepeljen feliratként a díjtárgyon vagy teljesen a pályázóra van bízva?

A díjtárgy tervezése során kérjük a figyelmeteket a formai világra és a dizájnra összpontosítani, a győztes munka logózása és a feliratozása a mi feladatunk lesz a későbbiekben.