A regisztrációs és beküldési határidők leteltével lezárult a 2020-as DECODE díj első szakasza. Az immáron harmadik alkalommal kiírt, a DECODE Kortárs Építészeti és Művészeti Alapítvány által szervezett díjpályázatra idén az eddigi legtöbb, 77 jelentkezést regisztráltuk. Külön örömmel tölt el minket, hogy egyre több csapat pályázata érkezik a kiírásra. Köszönjük minden pályázónak a részvételt és sok sikert kívánunk!

A beküldött műveket szakmai bíráló bizottság fogja véleményezni és elbírálni.
A bizottság tagjai:

Bordás Péter, BORD Építész Stúdió, alapító, zsűrielnök
Szabó Levente DLA, Ybl- és Pro Architectura díjas építész, BME Építészmérnöki Kar, Középülettervezési tanszék, tanszékvezető egyetemi tanár
Anthony Gall Phd, Ybl- és Pro Architectura díjas építész, Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Építészmérnöki Intézet, egyetemi tanár és megbízott dékán
Golda János Ybl-, Pro Architectura- és Príma-díjas építész
Kálmán Borbála Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, kurátor, művészettörténész
Etentuk Inemesit kulturális menedzser, Artlocator applikáció és Artlocator Magazin, alapító
Kukla Krisztián, az Art Quarter művészeti vezetője

A zsűrizési folyamat végén kerülnek kiválasztásra a kategóriák fő- és különdíjas alkotásai. A díjak átadására November 11-én a budapesti Faur Zsófi Galériában ünnepélyes keretek között fog sor kerülni, egybekötve a DECODE – The Space for ARTHITECTURE kiállítás megnyitójával.

Szem előtt tartva a jelenlegi COVID helyzetet, az Alapítvány a díjátadó és megnyitó ünnepséget a lehető legszűkebb keretek között fogja megtartani, követve a közegészségügyi előírásokat. Az eseményt élőben fogjuk közvetíteni, hogy minél több érdeklődő tudja követni azt, valamint a kiállítást is elérhetővé tesszük a virtuális térben.

Friss információkért kövessétek a DECODE Facebook és Instagram oldalát.

Köszönjük idei támogatóink hozzájárulását az eseményhez:

  • Alapító: BORD Építész Stúdió
  • Kiemelt támogatóink: PERI Magyarország, BE LIGHT Kft.
  • Médiapartnerünk: OCTOGON Magazin
  • További támogatóink: Alukönigstahl Kft., Magyar Építő Zrt., Szinorg Universal Zrt.