Kérdés: Lehet-e már elkészült, meglévő projekttel pályázni?

Válasz: Abszolút lehet, a pályázat célja nem maga a műalkotás bemutatása, hanem az oda vezető út prezentálása. A zsűri a gondolatmenetet fogja értékelni, nem a konkrét megszületett alkotást.

Kérdés: Pályáztatható-e egyetemi vagy olyan munka, ami már korábban publikálva lett?

Válasz: Igen, egyetemi projektek és/vagy korábban már publikált munka is benyújtható, amennyiben a kiírás feltételeinek megfelel.

Kérdés: Egy pályázó indulhat-e mindkét kategóriában?

Válasz: Igen, a kétféle kiírásnak megfelelő két (vagy több) különböző pályázati anyaggal indulhat.

Kérdés: Indulhat-e egy pályázó két pályamunkával is?

Válasz: Igen, ennek semmi akadálya nincsen.

Kérdés: Lehetséges-e mindkét kategóriába (építészet, vizuális és alkalmazott művészet) regisztrálni ugyanazzal a pályaművel?

Válasz: Sajnos ugyanazzal a projekttel nem lehet mindkét kategóriában pályázni, de egyszerre lehet pályázni az építészet kategóriába egy projekttel és a vizuális és alkalmazott művészeti kategóriába egy másik projekttel.

Kérdés: Amennyiben a pályaművem díjazást ér el és szeretnék egy hozzá kapcsolódó tárgyat kiállítani, hogyan tudom jelezni?

Válasz: Amennyiben pályaműved helyezést ér el, a kiállításon lehetőség van tárgy elhelyezésére. A részleteket illetően emailben tájékoztatunk majd.

Kérdés: Ha már korábbi években neveztem a DECODE pályázaton, regisztrálhatok-e idén is?

Válasz: A pályázat kiírója nem zárja ki a korábbi években díjazott pályázókat, de kiköti, hogy már korábbi években nyertes pályaművel újra nem indulhat.

Kérdés: Két vagy több fős csapattal lehet pályázni?

Válasz: Igen, amennyiben a tagok mindegyike eleget tesz a kiírásban támasztott követelményeknek.

Kérdés: Szeretnék érdeklődni, hogy ha csapatban pályáznánk akkor az 1000 karakteres limitet együttesen vagy személyenként kell betartani?

Válasz: Amennyiben csapatban pályáztok természetesen elég egy statement, ez projektenként értendő nem emberenként.

Kérdés: A tavalyi diplomamunkámat szeretném benyújtani. Az a kérdésem, hogy maga az „elkészült alkotás” számít ilyenkor, vagy arról kell filmet készítenem, hogy hogyan jutottam el odáig, hogy a diplomamunka maga megszületett?

Válasz: Azt díjazza majd a zsűri, hogy milyen történet épül az alkotás köré – tehát a folyamat lesz maga az, amit majd értékelni fognak.

Kérdés: Van-e lehetőségem arra, hogy kiállítsam az alkotói folyamat produktumaként megszületett végső munkámat fizikai formában is?

Válasz: Amennyiben a zsűri a pályamunkát beválasztja, úgy természetesen a „fizikai végeredményét” is szívesen kiállítjuk, tehát van rá mód.